Ismael Dueñas
Biography
Ismael Dueñas és un consolidat pianista i compositor català provinent del jazz que ha enregistrat 5 albums amb el seu nom i ha col.laborat en infinitat de projectes creatius i de qualitat artística.

Naix a Badalona el 1975. Ja de ben petit manifesta interès i dots per les arts. Abans de dedicar-se a la música professionalment estudià disseny gràfic i arts i oficis, mentre ho compaginava amb estudis de piano clàssic. S’inicià en el món de la música moderna de forma autodidàcta apartir d’infinites actuacions de jazz piano-bar. Més tard es va endinsar en el món del jazz modern, la improvisació i la composició a través de personatges internacionalment reconeguts com Albert Bover, Horacio Fumero, David Mengual, Jorge Rossy, Karen Walwyn, Álvaro Is, Guillermo Klein, Michael Kanan, Bill McHenry, Walter Thomson. Desde aleshores no ha parat de crear gran nombre de projectes, grups, gravacions i colaboracions musicals.

El 2003 crea el seu pròpi trio amb qui ja ha gravat 5 discs com a líder ‘La Tirania de la Cosa’ (2003), ‘Diversions’ (2004), ‘Mirage’ (2005), ‘Inversions’ (2008), Jazz Ateu (2010), amb prestigioses discogràfiques del jazz com Fresh Sound New Talent, New Mood Jazz, i Quadrant Records

El 2006 l’ICIC i la revista francesa Jazzman sel.lecionen un tema del seu disc ‘Mirage’ per a la recopil.lació CD MOSTRA. Posteriorment el mític club Duc Das Lomabards de París els convida a tocar al seu festival Jazz de Catalogne 2007.

Al llarg del 2007 es va centrar en produïr l’ambiciós projecte ISMAEL DUEÑAS presenta METROPOLIS, un espectacle audiovisual basat en el film de Fritz Lang, en companyia de músics dels cotitzats Laia Cagigal, David Xirgu i Giulia Valle.

Co-fundador de la Associació de Músics Professionals de Badalona, al llarg de 2007-2008, el pianista badaloní protagonitzà una de les més sentides reivindicacions pels drets laborals dels músics en el cas dels músics de l’Escola de Música de Badalona. Desde el 2008 Dueñas col.labora amb l’Institut del Teatre i de la Dansa de Barcelona com a pianista de dansa contemporànea.

Les seves composicions, produccions i trajecctoria com a pianista han fet que la crítica especialitzada i els premis SGAE el situï entre un dels grans valors del nou jazz repetides vegades. La Revista Enderrock juntament amb una vintena de crítics del país han triat el seu disc ‘Mirage’ com un dels 100 millors discs de la història del jazz català.

El 2010 publica el seu cinquè treball amb el seu trio ‘JAZZ ATEU’, presentat oficialment al V Festival Jazzorilla de Badalona i a la vegada que al programa “De prop” de TV3. El disc ha estat nominat a millor disc nacional pels Premis Enderrock JAÇ 2011.

A banda del seu prestigi com a pianista de jazz, sovint treballa en bandes sonores, Dansa Contemporanea a l’Institut del Teatre, i actualment col.labora amb la cantant Samantha de Siena amb qui ha gravat el disc ‘Here Inside’ (Whatabout Music)

Tant com a pianista, com a compositor, avui dia és considerat per la crítica com un dels nous valors del jazz modern. Tant en els seus propis projectes, com en les seves col.laboracions, plasma la seva particular visió de la música i de l’art.

Actualment la música de Ismael Dueñas es pot trobar als principals medis de música online com Itunes o Spotify.
Follow the artist
Releases
Pianisme Il.lustrat
Format: Album
Year of release: 2012
Photos
Download hoto
Download hoto
Videos
"Corrent"
In the Metro of Barcelona...